Få råd og vejledning til regnvandsløsninger af din lokale kloakmester

25 juni 2021 Lotte Hindsberg

Vores natur har ændret sig, og det har betydet, at vi i dag for langt flere voldsomme regnskyld, hvilket sætter et voldsomt pres på vores kloakker. Kloakker der med sine kun 150 år på bagen endnu ikke er landsdækkende. 

Presset på vores kloakker betyder at vi står med flere ulykker på vores boliger fordi vandet er trængt ind i vores kældre og tage da kloakken er fuld. Det giver et behov for at tænke nyt og kreativt i og omkring sin bolig. F.eks. yderlige dræn og regnvandsløsninger. Du kan med fordel kontakte din lokale kloakmester i Helsinge for at få råd og vejledning til hvilke løsninger der passer bedst til dine behov.

Ryd op

Vand som er trængt ind i taget og ind i loftet eller kælderen, kan i værste fald være en dyr fornøjelse, da det kan ødelægge jeres hus eller medfører råd og skimmelsvamp. Derfor er det vigtigt som en forebyggende effekt som minimum at sørge for, at der er adgang ned til kloakken. Fjern derfor gamle blade i og omkring kloakken, husk du ikke selv må udføre kloakarbejde, det skal være en autoriseret kloakmester. Fjern også blade fra taget og tagrender og sikre dig at de sidder korrekt og at afløbsrørene er rene. Har du store træer der hænger ind over taget er det også en god ide at få skåret dem ned. 

Er det ikke nok og oplever du at vandet stadig har svært ved at komme væk og ned i kloakken, kan du overveje at få lagt dræn ned eller få opsamlet regnvandet. Det sidste kan du spare mange penge på, på din vandregning. Vandet kan nemlig bruges til at vande din have og du behøver ikke betale for at få vandet din have.

Har du en gammel samletank, kan du med fordel bruge den som opsamling.

Flere Nyheder